Skip to main content

Έξι ακόμα ακίνητα ο Παπαδημούλης - Στη δικαιοσύνη κατά Λατινοπούλου

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ευρωκοινοβουλίου φέρεται να προχώρησε μέσα στο 2019 στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων.

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα νέα στοιχεία σχετικά με την περιουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη μετά τους τριγμούς που έφερε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ακίνητή του περιουσία βάσει της δήλωσης πόθεν έσχες για το 2018.

Όπως υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του το «Πρώτο Θέμα», κάνοντας μάλιστα λόγο για «Παπαδημούπολη», το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προχώρησε μέσα στο 2019 στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων. Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδημούλης ενοικιάζει συνολικά πλέον 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μετανάστες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ακίνητα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ Solidarity Now, Praksis καθώς και σε μεμονωμένους μετανάστες από τη Γκάμπια, Μπουργκίνα Φάσο και Τουρκία. Το «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια αγόρασε 16 ακίνητα και διαθέτει συνολικά 38.

Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης έχει εξηγήσει ότι η μεγάλη του περιουσία οφείλεται στην εύπορη συχυγό του. «Η σύζυγός μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη» έχει πει. 

Βέβαια, σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας μία μόλις εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» στην κομματική «Αυγή της Κυριακής», είχε αφήσει αιχμές για τον κ. Παπαδημούλη.

«Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας», είχε σημειώσει. Είναι ενδεικτική και η αντίδραση του Στέλιου Κούλογλου ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος σε βαθμό που χρειάστηκε η παρέμβαση του κ. Τσίπρα για να πέσουν οι τόνοι.

Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης δεν σχολίασε αμέσως το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος». Στο Twitter προανήγγειλε ωστόσο προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της πολιτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Λατινοπούλου η οποία σε τιτίβισμά της ανέφερε ότι «πολιτικοί σαν τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαδημούλη, που μπήκαν στην πολιτική "ξυπόλητοι" και σε λίγα χρόνια βρέθηκαν με κολοσσιαίες περιουσίες, έχουν στρέψει τον κόσμο μακριά από την πολιτική».

ένα tweet της,