Skip to main content

Υπόθεση βιασμού 11χρονης : Η προκλητική απολογία του προπονητή

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εν μέρει τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού της 11χρονης -τότε- αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της, ο οποίος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εν μέρει τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Μάλιστα, ο 38χρονος ενώπιον του ανακριτή περιέγραψε αρκετά περιστατικά και συναντήσεις με την ανήλικη αθλήτρια, ισχυριζόμενος ότι επεδίωκε σχέσεις μαζί του, αλλά και πως ήταν σε γνώση η μητέρα της.

«Γνώριζα την ηλικία της»

Ειδικότερα, ξεκινώντας την προκλητική απολογία του, ανέφερε πως ανέλαβε το 2010 την προπόνηση της αθλήτριας, η οποία αν και «δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, είχε όμως θέληση μεγάλη να πάει μπροστά και να δουλέψει».

Ο κατηγορούμενος, αφού ανέφερε ότι το κορίτσι προσπαθούσε πολύ για να πετύχει τους στόχους της, υποστήριξε πως συνεχώς επιχειρούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του.

«Επειδή εγώ δεν είχα την προσοχή στραμμένη σε εκείνη, γιατί τα άλλα παιδιά ήταν σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, εκείνη διεκδικούσε συνεχώς την προσοχή μου με διάφορους τρόπους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι» είπε στην απολογία του, την οποία φέρνει στο φως το «Πρώτο Θέμα», και συνέχισε: «Για παράδειγμα μου έφτιαχνε και μου έδινε δώρα, με πείραζε, προσπαθούσε να είναι κοντά μου. Τότε ήταν σίγουρα στο δημοτικό αλλά δεν θυμάμαι σε ποια τάξη…».

Ο 38χρονος υποστήριξε πως η κοπέλα με το πέρασμα του χρόνου «παθιαζόταν με το άθλημα και άλλο τόσο παθιαζόταν και ο πατέρας της». Στη συνέχεια της απολογίας του ανέφερε: «Έβλεπα ένα παιδί το οποίο διεκδικούσε συνέχεια πράγματα από μένα, ήθελε συνέχεια να κάθεται δίπλα μου στο σκάφος, δεν άφηνε κανέναν άλλο αθλητή να καθίσει δίπλα μου και γενικά έχει αρχίσει να γίνεται υπερβολική. Εγώ γνώριζα την ηλικία της. Το 2011 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Ιτέα ήρθε στο δωμάτιο με το μαγιό της. Το σώμα της τότε ήταν διαμορφωμένο, ήταν μια κοπελάρα, με κοίταξε λάγνα και εγώ σαν άντρας ένιωσα έλξη. Εγώ την έδιωξα από το δωμάτιο και της έκανα παρατήρηση γιατί κυκλοφορούσε έτσι το ξενοδοχείο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που με ταρακούνησε γιατί κατάλαβα ότι το πράγμα έχει ξεφύγει από την πλευρά της. Έτσι έγιναν τα πράγματα στην Ιτέα και όχι όπως τα λέει εκείνη. Στη συνέχεια συνέχισε την ίδια συμπεριφορά με πριν, αλλά δε συνέβη κάτι μεταξύ μας. Εγώ συνέχισα να την πηγαίνω και να την φέρνω με το αυτοκίνητο όπως έκανα καιρό πριν. Δεν ένιωθα κολακευμένος από αυτή τη συμπεριφορά της, αλλά το αντίθετο την «κορόιδευα» για να παίζουμε και να γελάμε».

«Συζητούσε με την μητέρα της για γάμο»

Με την απολογία του ο κατηγορούμενος να καταστήσει γνώστες της σχέσης του με την ανήλικη τους γονείς της. Και αυτό, ενώ η νεαρή κοπέλα έχει αναφέρει πως όταν μίλησε στους γονείς της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη (και μάλιστα τρία χρόνια μετά) εκείνοι πήγαν στην αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναφέρει στην απολογία του: «Αρχές του 2012 το χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου, στο μέλλον να παντρευτούμε. Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη. Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε. Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει την σχέση μας….».

Η σχέση τους, όπως λέει, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012 στις εγκαταστάσεις του ομίλου. «Στη συνέχεια, είχε ολοκληρωθεί η σχέση μας και βρισκόμασταν σαν ζευγάρι και μιλούσαμε για γάμο» ισχυρίζεται χαρακτηριστικά ο 38χρονος και συνεχίζει: «Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή. Αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ. Όλα αυτά γινόντουσαν και έδειχνε να θέλει σαν τρελή (….) ήταν πολύ παρορμητική λόγω της ηλικίας της, εγώ έπρεπε πολλές φορές για να την συγκρατώ για να μην το μάθει ο πατέρας της και με σκοτώσει. Αυτό γινόταν και όλο το 2013. …».

«Από το καλοκαίρι του 2013 άλλαξαν συμπεριφορά»

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο πρώην προπονητής παραθέτει με την δική του πάντα οπτική ένα γεγονός που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2013. Υποστηρίζει στην απολογία του: «Είχαμε πάει στην Κατερίνη για αγώνες, εγώ ήμουνα σε δωμάτιο με τον πατέρα της (σ.σ. της αθλήτριας) και με έναν αθλητή. Εκείνη είχε έρθει στο δωμάτιο μου δύο φορές και συνεβρεθήκαμε ερωτικά στην τουαλέτα, ενώ οι άλλοι κοιμόντουσαν βαριά και μετά βρεθήκαμε στο αυτοκίνητο μου. Στην Κατερίνη είχε κατέβει, όχι με τη δική μου ομάδα, αλλά με την ομάδα άλλου προπονητή. Ένα πρωί όλη η ομάδα έπαιρνε πρωινό. Η… (σ.σ η ανήλικη) μου χτύπησε την πόρτα, εγώ της άνοιξα και όταν την είδα μπροστά μου την ρώτησα τι θέλει, γιατί φοβήθηκα γιατί ο πατέρας της μπορεί να μας βρει. Πράγματι εκείνη την ώρα ο πατέρας της ανέβηκε στο δωμάτιο, εγώ έκανα ότι κοιμάμαι και μόλις την είδε την ρώτησε τι κάνεις εσύ εδώ, κι εκείνη έφυγε. Είμαι σίγουρος όμως ότι από τότε ο πατέρας της κατάλαβε ότι συνέβαινε κάτι μεταξύ μας, αφού δεν είχε λόγο να είναι στο δωμάτιο μου, γιατί δεν ήμουν πλέον προπονητής της. Από το καλοκαίρι του 2013 και μετά άλλαξε η συμπεριφορά της μητέρας της (σ.σ. της αθλήτριας) απέναντι μου, έγινε απόμακρη και μου φερόταν απαξιωτικά, ενώ μέχρι τότε μου φερόταν σαν θεό. Υποθέτω ότι αυτό έγινε επειδή το ζήτησε ο πατέρας της. Η …(σ.σ η αθλήτρια) μου είπε ότι η μητέρα της ζήτησε να απομακρυνθεί από μένα, ενώ παράλληλα άρχισε να της μιλάει πολύ θετικά για τον άλλο προπονητή.

» Η … (.σ.σ. αθλήτρια) αντέδρασε και εγώ θεωρώ ότι μάλλον τότε η μητέρα της αποκάλυψε στον πατέρα της ότι εγώ και εκείνη είχαμε σχέση. Εγώ αυτό το διάστημα ήθελα να μιλήσω στον πατέρα της για την σχέση μας και αυτός με απέφευγε. Στη συνέχεια, έμαθα ότι γονείς της (σ.σ. αθλήτριας) το Φθινόπωρο την πήγαν στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό ανατομικά. Εμένα με πήρε τηλέφωνο ένα μέλος της διοίκησης του ομίλου και μου είπε: «έλα να χαιρετήσεις γιατί σταματάς» και εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Στη συνέχεια πήγα στον Ωρωπό και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και η (σ.σ η αθλήτρια) στεναχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε: «ένα χρόνο σεξουαλική επαφή ρε αλήτη» και μου το έκλεισε. Τον πατέρα της πέτυχα έξω από ένα μαγαζί και του είπα να του μιλήσω και αυτός μου απάντησε: «θα τα πούμε στον εισαγγελέα». Πήγα στο Άγιο Όρος έμεινα δύο μήνες περίπου και εξομολογήθηκα. Από το 2017 έχω διαγραφεί εντελώς από την ομοσπονδία. Δεν εργάζομαι ως προπονητής».

Πηγή: in.gr