Skip to main content

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Παρέλαβαν τις εξετάσεις οι Ελβετοί - Γιατί εστάλησαν εκεί

Το πρόβλημα του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ οδηγεί τους υπεύθυνους να στέλνουν τις εξετάσεις αλλού.

Τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έλαβαν οι Ελβετοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι αυτός του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός εργαστηρίων του εξωτερικού κοστίζει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από τον υφιστάμενο του ΑΠΘ και πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας.