Skip to main content

Υπόθεση βρέφους: Παραμένουν σε περιορισμό τα δύο αδέρφια του

Για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει γίνει άρση του καθεστώτος φύλαξης, περιορισμού, στο οποίο τέθηκαν μετά την γνωμάτευση του ιατροδικαστή.

Μπορεί το ζευγάρι Σύρων που έχασε το 11μηνο βρέφους του να απαλλάχθηκε από τις όποιες κατηγορίες περί βιασμού λόγω της λανθασμένης εκτίμησης ιατροδικαστή, ωστόσο η ταλαιπωρία τους δεν λέει να τελειώσει.

Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, αφού ακόμη η σχετική εντολή από την εισαγγελία Ανηλίκων δεν έχει αρθεί.

«Τα παιδιά είναι λίγο άρρωστα μεν, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο, αφού για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει γίνει άρση του καθεστώτος φύλαξης, περιορισμού, στο οποίο τέθηκαν μετά την γνωμάτευση του ιατροδικαστή για το νεκρό αδελφάκι τους», είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας και γραμματέας του Συλλόγου Σύρων στην Ελλάδα, Ανουάρ αλ Μπάκρι.

Ο κ.Μπάκρι που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγει για τον διασυρμό της οικογένειας και της κοινότητας των συμπατριωτών του στην Ελλάδα σημείωσε ότι οι γονείς του άτυχου βρέφους που βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στη χώρα, πήραν άσυλο πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο πρέπει να περιμένουν πολύ ακόμη για να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια ζει με τα επιδόματα που λαμβάνει, αφού οι γονείς δεν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά.