Skip to main content

Καμπάνα τριών ετών με αναστολή στον εργοδότη που έδειρε τον ντελιβερά

Ο 36χρονος διανομέας φαγητού περιέγραψε τι έγινε την ημέρα της επίθεσης. Αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας αλλά και τις απειλές που είχε δεχθεί.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον εργοδότη που χτύπησε τον 36χρονο διανομέα φαγητού τη Δευτέρα στην περιοχή Αμπελοκήπων.

Ο εργοδότης κατηγορήθηκε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, χρήση όπλου και εξίβρυση. Από πλευράς του διανομέα θα ζητηθεί αποζημίωση 40 ευρω με επιφύλαξη.

Κατάθεση του διανομέα

Με εμφανή ακόμα τα σημάδια στο πρόσωπό του, ανέβηκε στο βήμα για την κατάθεσή του ο 36χρονος διανομέας φαγητού Τάσος Τοπαλίδης.

Η δίκη άρχισε μετά από δύο καθυστερήσεις και με την παρουσία μελών της Επιτροπής Αγώνα για τους διανομείς φαγητού οι οποίοι είχαν σπεύσει ως ένδειξη αλληλεγγύης στον συνάδελφό τους. Όπως ανέφερε ο κ. Τοπαλίδης ξεκινώντας την κατάθεσή του, όλα άρχισαν όταν στις 6 Οκτωβρίου, περίπου έναν μήνα αφότου είχε πιάσει δουλειά στην πιτσαρία, ο ίδιος ειδοποιεί τον εργοδότή του ότι δεν θα μπορέσει να εργαστεί επειδή είναι άρρωστος. Τότε αυτός αρχίζει, σύμφωνα με τον 36χρονο, να τον πιέζει να πάει στο μαγαζί και να τον απειλεί.

Η συνομιλία που γίνεται μέσω γραπτών μηνυμάτων μεταξύ ανδρών συνεχίζεται στον ίδιο τόνο και καταλήγει με τους δύο άντρες να εξαπολύουν εκατέρωθεν βρισιές. Ο διανομέας μάλιστα υποστηρίζει πως ο εργοδότης απείλησε μέσω τηλεφώνου μέχρι και τον 9χρονο γιο του. Ο ίδιος μαζί με τη σύντροφό του πηγαίνει το ίδιο βράδυ στην αστυνομία όπου αναφέρει την παραπάνω συνομιλία και τους εκβιασμούς που καταγγέλλει δέχθηκε και την επόμενη ημέρα παραιτείται από την εργασία του.

Η ημέρα της επίθεσης

Σχεδόν έναν μήνα μετά, και ενώ εκείνο το διάστημα δεν είχε καμία επικοινωνία με τον πρώην εργοδότη του - όπως λέει- ο 36χρονος εμπλέκεται με τη μηχανή του σε τροχαίο που σημειώνεται 20 περίπου μέτρα από την πιτσαρία. Όπως περιγράφει, όση ώρα περιμένει την Τροχαία να φτάσει για να καταγράψει το ατύχημα, ο πρώην εργοδότης έρχεται καταπάνω του, του επιτίθεται λεκτικά και τον γρονθοκοπά.

Αυτός τον σπρώχνει στο στήθος για να τον απωθήσει και έπειτα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, άτομα που ήταν μπροστά τους χωρίζουν. Το επεισόδιο όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τοπαλίδη την ώρα που αυτός μιλάει με ένα άλλο πεζό για τον τσακωμό, ο πρώην εργοδότης -πάντα κατά τον ίδιο- έρχεται πίσω και τον χτυπάει με μια σιδερογροθιά στο πρόσωπο.

«Εκείνη την ώρα αιμορραγούσα από τη μύτη και το στόμα. Πήγα στο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες», θυμάται ο 36χρονος. Μάλιστα, όπως σημείωσε μετά το περιστατικό νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο ενώ ενδέχεται να υποβληθεί και σε χειρουργείο στη γνάθο του.

Ερωτηθείς, ο κ. Τοπαλίδης ανέφερε πως απ' όσο γνωρίζει ο 33χρονος που τον χτύπησε είναι πυγμάχος.

Συνθήκες εργασίας στην πιτσαρία

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τα κίνητρα της επίθεσης, ο κ. Τοπαλίδης διευκρίνισε πως δεν είχε καμία επικοινωνία με το πρώην εργοδότη του παρότι αυτός του χρωστούσε χρήματα αλλά και ένσημα ενώ επισήμανε πως την περίοδο εκείνη εργαζόταν επτά ημέρες την εβδομάδα για 4,5 ευρώ την ημέρα. Ο 36χρονος ανέφερε ακόμα πως στο κατάστημα υπήρχε συνεχής εναλλαγή εργαζομένων λόγω των συνθηκών εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη δίκη απουσίαζε ο κατηγορούμενος ο οποίος μέσω εκπροσώπησής του και εφόσον είχε απορριφθεί αίτημά του για αναβολή της δίκης, ισχυρίστηκε ότι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.