Skip to main content

Χαμηλός τζίρος στην πασχαλινή αγορά-Από 2 Μαΐου ενδιάμεσες εκπτώσεις

Με προσφορές προσπαθούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης να κινητοποιήσουν τους καταναλωτές – Από 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στο δώρο του Πάσχα, που στην πλειονότητα, όσων ακόμη των λαμβάνουν, καταβλήθηκε, χθες, εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους οι έμποροι της Θεσσαλονίκης που βιώνουν μία ακόμη υποτονική προ – Πασχαλινή περίοδο. Παρά τις προσπάθειες των εμπόρων να ενεργοποιήσουν τα… εορταστικά αντανακλαστικά των καταναλωτών, με τη διενέργεια προσφορών - καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που κατέφυγαν σε αυτή τη μέθοδο- οι καταναλωτές μέχρι και χθες αρκέστηκαν σε αναγνωριστικές βόλτες, με τα καταστήματα να παραμένουν άδεια.

«Για μία πολύ δύσκολη περίοδο» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. «Φέτος είναι περισσότερο υποτονικά από πέρυσι. Ο κόσμος, πλέον, δεν έχει περίσσευμα για να το διαθέσει στην αγορά, άλλοι περιμένουν τις 120 δόσεις και δεν ξοδεύουν χρήματα, τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να είναι βραχνάς, όλοι έχουν τις υποχρεώσεις τους» λέει ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας στη Voria.gr, υπογραμμίζοντας πως «ευελπιστούμε, μετά την καταβολή του δώρου σε όσους ακόμη το λαμβάνουν, από σήμερα μέχρι και το Μ. Σάββατο το κλίμα να αντιστραφεί. Σε κάθε περίπτωση η όποια κίνηση δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα για τον εμπορικό κόσμο».

Όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος οι έμποροι αναμένουν οι καταναλωτές να κινηθούν, κυρίως, σε οικονομικές αγορές δώρων προς τα αγαπημένα και συγγενικά πρόσωπα, που είναι αναπόφευκτα, και λιγότερο στις όποιες αγορές για τους ίδιους. Την τιμητική τους άλλωστε το Πάσχα έχουν τα παιδιά και δη τα βαφτιστήρια, στα οποία γίνονται και τα πιο «πλουσιοπάροχα» δώρα (λαμπάδες, παιχνίδια, πασχαλινά αυγά, ρούχα και παπούτσια).

Ξεκινούν στις 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 2 Μαΐου θα αρχίσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου.

«Μόνο κακό κάνουν στην αγορά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης υπογραμμίζοντας πως είναι μέγα λάθος να ξεκινούν αμέσως μετά το Πάσχα. Μάλιστα αναφερόμενος στις προσφορές που διενεργούν οι έμποροι της πόλης και δη των ενδυμάτων ο κ. Φιλιππίδης εξηγεί πως είναι μία προσπάθεια για να τονωθεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον, που ωστόσο δημιουργεί ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού. Προσθέτει, δε, πως οι καταναλωτές δεν φαίνεται να πείθονται καθώς συνήθως περιμένουν τις εκπτώσεις καθώς θεωρούν πως θα υπάρχει μεγαλύτερη πτώση τιμών.
Αναφορικά πάντως με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου οι καταναλωτές είναι πως σε αυτό το διάστημα των 13 ημερών, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση κι επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 5 Μαΐου με προτεινόμενο ωράριο 11 πμ έως τις 6 μμ.