Skip to main content

Υπουργείο Άμυνας: Εποικοδομητικό κλίμα στις συζητήσεις με Τουρκία

Συνάντηση ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στο πλαίσιο ΜΟΕ για πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης σε στρατιωτικές ασκήσεις

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθησαν οι συζήτησεις της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 21 έως 24 Μαΐου, στο πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις δύο χώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός της συνάντησης, η οποία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναφών τέτοιων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν, ήταν η, σε τεχνικό επίπεδο, διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

«Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα και θα συνεχισθούν στο εγγύς μέλλον στην Τουρκία», σημειώνει το ΥΕΘΑ.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.