Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΚΑΜΠΑΝΑ 250.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Βαριά καμπάνα σε ινστιτούτο αισθητικής από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς δεν χορήγησε στους πελάτες αντίγραφο σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ επέβαλε σε ινστιτούτο αισθητικής και προσωπικής φροντίδας η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η βαριά καμπάνα επιβλήθηκε στην επιχείρηση με την επωνυμία «GOLDEN CLINIC»-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, επειδή:

  • δεν χορήγησε στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης και
  • δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες και για τις συμβάσεις από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν.

Οι καταναλωτές που έχουν ασκήσει το δικαίωμα της υπαναχώρησης σε συμβάσεις με ινστιστούτα αισθητικής και προσωπικής φροντίδας οφείλουν να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους έχουν παρασχεθεί από τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Τέλος, οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και να καταθέτουν τυχόν φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον τετραψήφιο αριθμό 1520.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ