Skip to main content

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Απαράδεκτα όσα έγιναν στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα χθεσινά επεισόδια.

Την πλήρη καταδίκη όσων έγιναν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κάθε αρμόδια αρχή οφείλει να εγγυάται την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης.

"Η είδηση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών και οι λοιδορίες προς τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση σε κάθε πολίτη. Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους. Αυτονόητα, αυτό πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων. Οτιδήποτε αντίθετο στα παραπάνω δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό".