Skip to main content

Υπουργείο Εργασίας: Τριμερής συνάντηση εργαζόμενων και διοίκησης ΟΤΕ

Από τις 21 Δεκεμβρίου και τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιανουρίου οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ απεργούν, με αιτήματα την υπογραφή τριετούς ΣΣΕ.

Τριμερής συνάντηση, αύριο στις 11:30 στο υπουργείο Εργασίας, ορίστηκε μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), όπως διατυπώθηκε κατά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας τους στο υπουργείο.

«Ζητήσαμε τριμερή συνάντηση με το υπουργείο και άμεση ήταν η ανταπόκριση από την πλευρά του. Η διοίκηση για άλλη μια φορά προσχηματικά αρνήθηκε τη συνάντηση, προκειμένου να προβεί σε απολύσεις των εργαζομένων» αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Παράλληλα ζήτησε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου και στο αίτημά της ανταποκρίθηκε η γενική γραμματέας, Άννα Στρατινάκη.

Στη συνέχεια η διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. «Θέσαμε υπ’ όψιν τους την κατάσταση στον Όμιλο ΟΤΕ, παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και από την πλευρά τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας» αναφέρει η Ομοσπονδία, που καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο, Τρίτη, και ώρα 10:00 στο διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

Από τις 21 Δεκεμβρίου και τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιανουρίου οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ απεργούν, με αιτήματα την υπογραφή τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.