Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Η ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΜΑΛΗ

Η έγκαιρη έκδοση θεωρήσεων εισόδου εξαλείφει τις ανησυχίες τουριστικών πρακτόρων-Ρώσων πολιτών για τις διακοπές τους στη χώρα, τονίζει το ΥΠΕΞ.

Η έκδοση θεωρήσεων εισόδου εκ μέρους των προξενικών αρχών στη Ρωσία είναι απολύτως ομαλή και έγκαιρη, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει πως η πλήρης ομαλοποίηση και η έγκαιρη έκδοση θεωρήσεων εισόδου εξαλείφει οποιαδήποτε ανησυχία των τουριστικών πρακτόρων και των Ρώσων πολιτών για τον προγραμματισμό των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τις τελευταίες εβδομάδες κορυφώθηκε η υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης των προξενικών αρχών στη Ρωσία, και κυρίως το Γενικό Προξενείο της Μόσχας, με πρόσθετο προσωπικό, εξοπλισμό, επέκταση του χώρου θεωρήσεων, αναβάθμιση της ψηφιακής γραμμής επικοινωνίας με τις αρχές Σένγκεν και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα του χρησιμοποιούμενου λογισμικού.

Στόχος του σχεδίου είναι να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης ακόμα περισσότερο καθ' όλη την περίοδο αιχμής, αναφέρει το υπουργείο και σημειώνει πως η υπέρβαση του ορίου αυτού μπορεί πλέον να προκληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου η αίτηση κατατίθεται με λανθασμένα στοιχεία ή ελλιπή δικαιολογητικά. Κάνει λόγο για μεμονωμένα περιστατικά καθυστερημένης μεταφοράς και παράδοσης της αίτησης από τον ιδιώτη πάροχο στις προξενικές αρχές, ωστόσο σημειώνει πως σε διαρκή και στενή συνεργασία με τον πάροχο καταβάλλεται προσπάθεια, οι τεχνικοί λόγοι που προκαλούν ανάλογα περιστατικά και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται στις προξενικές αρχές, να εξαλειφθούν.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή μεταβαίνει στη Μόσχα, όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νίκος Ξυδάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ