Skip to main content

Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας: Να λειτουργεί με σοβαρότητα ο Καμμένος

Επιστρέφουμε στον Καμμένο τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Ερντογάν, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντώντας στο χθεσινό μήνυμα του υπουργού Άμυνας

Επιστρέφουμε στον Πάνο Καμμένο τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια σκληρή απάντηση στο χθεσινό μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου από την τουρκική ηγεσία.

«Γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής» ανέφερε χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ και κατέληξε καλώντας τον Έλληνα υπουργό «για άλλη μια φορά να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Προηγούμενως, ο κ. Καμμένος είχε σχολιάσει από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, λέγοντας πως  «αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής.

Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».