Skip to main content

Υπουργείο Υγείας: Δεν τίθεται θέμα ματαίωσης εμβολιασμών

Σκληρή απάντηση του υπουργείου στην αξιωματική αντιπολίτευση στα λεγόμενα περί καταγγελιών για ματαίωση εμβολιασμών υγειονομικών.

Μικροκομματική αντιπολίτευση καταλογίζει το υπουργείο Υγείας στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού.

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου μέσω της Δώρας Αυγέρη άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης καθώς σχολίασε τις καταγγελίες περί ματαίωσης εμβολιασμών υγειονομικών, λέγοντας ότι «προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας απαντά πως το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας.

«Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών. Η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι», απαντά το υπουργείο Υγείας.