Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Επίταξη κλινικών: Στo Κέντρο «Αρωγή» τελικά οι ασθενείς Covid-19

Ασθενείς non COVID θα μεταφέρονται στη Euromedica Γενική Κλινική και στο Κέντρο «Αρωγή» του ίδιου ομίλου ασθενείς με COVID-19

Ανακοίνωση για τις κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο, «μετά από εποικοδομητική διαβούλευση με την διοίκηση του ομίλου Euromedica, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εθελούσιας χρήσης και των 200 κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» για ασθενείς COVID-19».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, «η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης της οποίας η επίταξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα δέχεται ασθενείς non COVID σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ. Η προσφορά αυτή αυξάνει τον διαθέσιμο αριθμό κλινών προς το Ε.Σ.Υ. από τον συγκεκριμένο όμιλο, σε 410».

Για το ενδεχόμενο στη Euromedica να οδηγηθούν τελικά μη-COVID περιστατικά, προκειμένου να αδειάσουν κλινικές δημόσιων νοσοκομείων και να διαμορφωθούν για να εξυπηρετήσουν ασθενείς με κορωνοϊό είχε αναφερθεί σε δημοσίευμά της νωρίτερα σήμερα η Voria.gr. Όπως σημειωνόταν προς αντικατάσταση των συνολικά 200 κλινών για την εξυπηρέτηση των περιστατικών με κορωνοϊό θα χρησιμοποιηθεί κλινική του ίδιου ομίλου.

Διαβάστε: Ανασχεδιασμός των ιδιωτικών κλινικών που θα δεχθούν ασθενείς Covid

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «η Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» παραμένει σε επίταξη, ενόσω οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους ως προς την ασφαλή χρήση των διαθέσιμων κλινών».