Skip to main content

Υπουργείο Οικονομικών: Ενισχύσεις σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια

Πίστωση επιχορήγησης συνολικού ύψους 1.749.236,49 ευρώ σε 423 δικαιούχους, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό σήμερα ότι προχώρησε στην τρίτη καταβολή επιχορηγήσεων προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για επιχορηγήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ οι απώλειές τους πολλαπλασιάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 423 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 1.749.236,49 ευρώ ως επιχορήγηση.
Οι επιχειρήσεις - δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr).

Μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά διατεθεί 6.339.985,52 ευρώ σε 1.276 επιχειρήσεις - δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί.