Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ 13%

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο που αφορά όλο τον κλάδο των μεταφορών που πλήττεται από την πανδημία.

Και τα κόμιστρα των ταξί εντάσσονται στη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%, αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο, που αφορά όλο τον κλάδο των μεταφορών, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία» επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ τονίζοντας πως η μείωση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και όλους όσοι δραστηριοποιούνται και εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

«Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων, από το 24% στο 13%,  αποτελεί ένα μέτρο με κοινωνικό πρόσημο. Οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορείων» προσθέτει και καταλήγει:

«Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση διατηρούν, σταθερά, στον πυρήνα της πολιτικής τους τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την ανάταξη της οικονομίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ