Skip to main content

Υπουργείο Οικονομικών: Τι αλλάζει με τη φορολοταρία

Ο προσδιορισμός του πλήθους των λαχνών έτσι ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες για εκείνους που κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Βελτιώσεις στο θερμικό πλαίσιο που αφορά στο πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση της υφυπουργού, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με αυτές, ο προσδιορισμός του πλήθους των λαχνών γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να επιβραβεύεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση των Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμή αλλά και να αυξάνονται οι πιθανότητες για εκείνους που κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέχρι και €1.000 το μήνα, ενώ κάθε συμμετέχων  μπορεί να αναδειχθεί τυχερός μέχρι δύο φορές το έτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι βελτιώσεις είναι οι εξής:

«Ο προσδιορισμός του πλήθους των λαχνών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε αφενός να επιβραβεύεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση των Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμής, αφετέρου να αυξάνονται οι πιθανότητες για έναν μέσο καταναλωτή, που κάνει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέχρι και €1.000 το μήνα, να είναι ένας από τους τυχερούς.

Για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων, σε συνδυασμό με τις ως άνω αλλαγές, ορίζεται ότι κάθε συμμετέχων μπορεί να αναδειχθεί τυχερός μέχρι δύο φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος».