Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 03:21

Mε πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη ξεκίνησε ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι, για να συνδιαμορφωθεί ένα Εθνικό Πλαίσιο

Τον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι ξεκίνησε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί ένα Εθνικό Πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο Σχέδιο Νόμου.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην ατζέντα του διαλόγου τέθηκαν τέσσερις άξονες:
 
1) Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι
2) Το οικονομικό πλαίσιο
3) Η φύλαξη της φύσης και ο έλεγχος της λαθροθηρίας
4) Τα διαχειριστικά σχέδια βιοποικιλότητας
 
Στον διάλογο συμμετείχαν εμπλεκόμενες περιβαλλοντικές διευθύνσεις και γραμματείες, Πανεπιστημιακοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ, σχετικά σωματεία, ομοσπονδίες και πολιτικά κόμματα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, οι προτάσεις και οι απόψεις των οποίων θα κατατεθούν και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
"H Κυβέρνηση ανοίγει έναν έντιμο διάλογο για ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, τις οικονομίες δεκάδων ορεινών περιοχών και κυρίως τον φυσικό πλούτο της χώρας μας που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα συζητείται για πρώτη φορά με μία διαδικασία που απορρέει από την κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν επέλεξε να προαποφασίσει και να επιβάλει πολιτικές, αλλά επέλεξε να δώσει βήμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα" δήλωσε ο κ. Τσιρώνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ