Skip to main content

Υπ. Τουρισμού: Προς οριστική διευθέτηση το θέμα με τα Λουτρά Πόζαρ

Τι επισημαίνει η ηγεσία του υπουργείο για την αποφυγή του λουκέτου στα διάσημα λουτρά της Βόρειας Ελλάδας με πάνω από 1,5 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο.

Τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Λουτρών Πόζαρ στην Αριδαία της Πέλλας επιβεβαιώνει με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Τουρισμού.

Άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν διεργασίες από πλευράς υπουργείου, ώστε να ανασταλεί η εντολή σφράγισης που δόθηκε λόγω έλλειψης του σήματος του ΕΟΤ (δείτε αναλυτικά εδώ).

Στη σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο υπουργείο υπό τον Χάρη Θεοχάρη για την αποφυγή της σφράγισης, έδωσαν το παρών και οι τρεις γαλάζιοι βουλευτές, καθώς και η δημοτική αρχή της Αλμωπίας.

Όπως τονίζει το υπουργείο «διαπιστώθηκε η καλή συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου η οποία οδήγησε στην άμεση επίλυση του ζητήματος που τέθηκε σχετικά με τη λειτουργία των Λουτρών».

Αυτό ήταν άλλωστε και το πρώτο βήμα για την οριστική διευθέτηση των θεμάτων αδειοδότησης των Λουτρών για την οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαιτούμενες ενέργειες.

Μάλιστα από το υπουργείο επισημαίνεται ότι τα Λουτρά Πόζαρ, που έχουν ήδη αναγνωρισθεί και πιστοποιηθεί ως ιαματικός φυσικός πόρος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας που συγκεντρώνει 1.500.000 επισκέπτες ετησίως.