Skip to main content

ΥΠΠΟΑ: Διαψεύδει δημοσίευμα περί φορτηγών στην Ακρόπολη για φωτογράφηση Dior

Για παραποίηση γεγονότων και διαστρέβλωση εγγράφων κάνει λόγο το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τη φωτογράφιση του οίκου Dior στην Ακρόπολη

Διευκρινήσεις σχετικά με τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίησης της φωτογράφισης του οίκου Dior στην Ακρόπολη έδωσε και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερδίας «Αυγή» που έκανε λόγο για χρήση φορτηγών.

«Είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων από την "Αυγή", κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην «πληροφορία» ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον, αλλ´ όμως η "Αυγή" επιμένει ότι έχει επιβεβαιωθεί» αναφέρει η απάντηση του υπουργείου.

Παράλληλα, δίνει στη δημοσιότητα όλο το κείμενο της απόφασης που που αφορά στις φωτογραφήσεις του διάημου γαλλικού οίκου σε αρχαιολογικούς χώρους που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Εκεί υπάρχει και το σχετικό με την φωτογράφηση στην Ακρόπολη απόσπασμα το οποίο αναφέρει: «Τα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος».