Skip to main content

Θεσσαλονίκη - 26χρονη ανεμβολίαστη που γέννησε με καισαρική: «Με το που βγω θα εμβολιαστώ»

Η 26χρονη που γέννησε με καισαρική στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ανέφερε ότι ο γιατρός της τη συμβούλεψε να γεννήσει πρώτα και μετά να εμβολιαστεί

Η 26χρονη ανεμβολίαστη γυναίκα με κορωνοϊό που χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα καισαρική στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε και για τους λόγους που επέλεξε να μην εμβολιαστεί.

«Χάλια (είμαι) ακόμα, έχω οξυγόνο. Δεν ξέρω ακόμα αλλά πειράχτηκαν τα πνευμόνια. Το μωρό είναι μια χαρά δεν έχει τίποτα», δήλωσε η 26χρονη έγκυος στο MEGA.

Η 26χρονη Μαρία γλίτωσε στο παρά πέντε τη διασωλήνωση χτες βράδυ με τους γιατρούς να προχωρούν σε καισαρική τομή. «Έπρεπε να μου το πάρουν γιατί μου πίεζε τα πνευμόνια η μικρή. Μπήκα στον μήνα μου εχθές. Το μωρό είναι φυσιολογικό, μπήκα στον μήνα μου και το έκανα», ανέφερε η 26χρονη. Σημειώνεται πως η 26χρονη κατάφερε να δει μία φορά μόνο το νεογνό, καθώς πρέπει πρώτα να γίνει και η ίδια καλύτερα.
 
«Με το που βγω θα εμβολιαστώ»

Η Μαρία είναι μία από τις δεκάδες εγκυμονούσες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν όσο κυοφορούσαν, σύμφωνα μάλιστα και με τη σύσταση του γιατρού της, ο οποίος, όπως αναφέρει η ίδια, της είπε πρώτα να γεννήσει και μετά να εμβολιαστεί.

Στο ερώτημα αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και αν θα έκανε το εμβόλιο, η 26χρονη τονίζει ότι «το φοβάμαι πάλι για ένα μωρό, αλλά εγώ θα το κάνω σίγουρα όταν βγω. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω» και παράλληλα ανέφερε ότι πριν δεν το εμπιστευόταν το εμβόλιο ενώ τώρα «σίγουρα θα το κάνω. Ξέρω πως είναι και πραγματικά είναι δύσκολα».

Πάρα το φόβο της 26χρονης Μαρίας, οι αριθμοί μαρτυρούν σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα θανάτου για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί με κορωνοϊό και μέχρι και 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

«Δεν πονάω, από τον βήχα μου απλώς τα πνευμόνια μου πονάνε. Με πίεζε και η μικρούλα, επειδή ήταν μεγάλη και έπρεπε να την βγάλουμε. Έπρεπε να βγει, μου πίεζε τα πνευμόνια το μωρό», τόνισε η 26χρονη έγκυος.

Η 26χρονη Μαρία από τη Δράμα παραμένει σε απλή κλίνη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με μάσκα οξυγόνου μετρώντας τις μέρες μέχρι να μπορέσει να ξαναδεί το μωρό της.

Οι έγκυες πρέπει να εμβολιάζονται

«Γέννησε στην άλλη μαιευτική κλινική από όσο ξέρω είναι καλά και σταθερή, όπως και το παιδάκι. Το άσχημο είναι ότι έχουμε πολλά βαριά περιστατικά το τελευταίο διάστημα, όπου τα παιδιά πρέπει να βγουν γρήγορα με καισαρική για να μπορέσει να αναπνεύσει η μητέρα», δήλωσε ο Απόστολος Αθανασιάδης  Διευθυντής Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

«Το επίσημο όργανο το δικό μας η Ελληνική Γυναικολογική Μαιευτική Εταιρεία έχει εκδώσει οδηγία από τον Μάϊο του 2020 ότι πρέπει οι έγκυες να εμβολιάζονται», ξεκαθάρισε ο κ. Αθανασιάδης.

«Χρησιμοποιούνται για να μην κάνουν το εμβόλιο διάφορα επιχειρήματα», κατέληξε.

Ο Αθανασιάδης υπογράμμισε πως οι έγκυες είναι μια ευάλωτη ομάδα και πρέπει απαραιτήτως να εμβολιάζονται.