Skip to main content

Κ. Μακεδονία: Ανεμβολίαστος 1 στους 3 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ-Ανησυχία για τα κενά

Οι συνδικαλιστές - εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ παραδέχονται ότι τα ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι υψηλό, ωστόσο αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα

Ένα ποσοστό 33-35% είναι οι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, που αντιστοιχεί σε περίπου 170 εργαζόμενους σε Πελλα, Κιλκίς, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, σε σύνολο 592 ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη οι ανεμβολιαστοι είναι 120 εργαζόμενοι σε σύνολο 440 ατόμων. Στην επικράτεια δεν έχουν εμβολιαστεί 1.245 άτομα σε σύνολο 4.000, περίπου το 1/3, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστου Αγγελίδη, ο οποίος έχει ζητήσει την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. 

Τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομος Δεβέλογλου όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ, παραδέχονται ότι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι υψηλά, ωστόσο αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κάνουν λόγο για εκβιαστικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές και ζητούν την άμεση απόσυρση της απόφασης και την έναρξη διαλόγου.

Ο κ. Δεβέλογλου σε δήλωση του, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΥΜΑΘ δήλωσε ότι ο νόμος για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι λάθος.

«Έχει αναλογιστεί κανένας τι θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου 120 εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, τεθούν εκτός εργασίας» διερωτήθηκε και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα καθώς επισημαίνει ότι από τα κενά θα υπάρξει κίνδυνος για την κάλυψη περιστατικών.

«Όλα αυτά το υπουργείο έπρεπε να τα σκεφτεί πρώτου βγάλει αυτό το νόμο μέσα στο καλοκαίρι στα κλέφτικα, την ίδια ώρα που κάνεις εργαζόμενος δεν έχει πάρει άδεια και είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη 1,5 χρόνο, με αρκετούς να έχουν νοσήσει», αναφέρει ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Δεβέλογλου, οι εργαζόμενοι ζητούν διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης, τόνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι αρκετά μεγάλο, κάνοντας λόγο για 1245 άτομα τα οποία από 1 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η αυτοδιάθεση του καθενός για να αποφασίζει ο καθένας τι θέλει για τον εαυτό του. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.