Skip to main content

Υψηλή επισκεψιμότητα στο περίπτερο του Ερυθρού Σταυρού στη ΔΕΘ

Σκοπός της παρουσίας του Ε.Ε.Σ., στην 84η ΔΕΘ, είναι οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και την πολύπλευρη δράση του.

Με την παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού και Γεώργιου Σκούμα αντίστοιχα έγιναν τα εγκαίνια του εκθεσιακού περιπτέρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα περίπτερο θαυμάσια οργανωμένο, με ωραία εκθέματα και πολυπληθή παρουσία εθελοντριών και εθελοντών και των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών), το οποίο κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου λειτουργίας επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια. Εξαιρετική τιμή αποτέλεσε για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η επίσκεψη πολλών υπουργών, που με τις ενυπόγραφες δηλώσεις τους στο βιβλίο ευχών εκδήλωσαν το θαυμασμό τους και τα συγχαρητήριά τους για το έργο του Ε.Ε.Σ.

Συγκεκριμένα το περίπτερο του Ε.Ε.Σ. επισκέφθηκαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης.

Εκ μέρους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Σκούμας και τα μέλη κ. Ηρακλής Μαρκουίζος και κα Αικατερίνη Ιωακειμίδου-Παλιούρα. Επίσης παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Τύπου και Επικοινωνίας, κα Μαρίνα Σταμάτη, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης κ.κ. Μάρθα Βουγιούκα, Μαρία - Σελήνη Πασχάλη, Βασίλειος Νικόλτσιος, Δημήτριος Στέφος και Γρηγόριος Μωυσίδης. Παράλληλα το «παρών» έδωσαν Πρόεδροι και μέλη Περιφερειακών Συμβουλίων και εργαζόμενοι των Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, Νάουσας, Λάρισας, Κομοτηνής, Καστοριάς, Ξάνθης, Δράμας και Βέροιας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοινωση, σκοπός της παρουσίας του Ε.Ε.Σ., στην 84η ΔΕΘ, είναι οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και την πολύπλευρη δράση του και παράλληλα να ενημερωθούν για το πώς θα μπορέσουν, όσοι ενδιαφέρονται, να ενταχτούν στα Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να ενσωματωθούν κι εκείνοι στην εθελοντική οικογένεια. Το περίπτερο του Ε.Ε.Σ. θα λειτουργεί καθημερινά, όλες τις ημέρες της έκθεσης.