Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
x

ΥΠΤΠ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με την κάλυψη συναθροίσεων από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν δίνει το αρμόδιο Υπουργείο.

«Οι δημοσιογράφοι-φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση» διευκρινίζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις ανακοινώσεις επαγγελματικών Ενώσεων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την σημερινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων.

Παράλληλα επισημαίνεται πως «ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί».

Τέλος, όπως αναφέρει το Υπουργείο, ο Αξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους-φωτορεπόρτερ ορίζεται ώστε, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια.

«Είναι σαφές ότι τα παραπάνω μέτρα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι μέτρα προστασίας και μόνο, με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα, από την πλευρά των δημοσιογράφων - φωτορεπόρτερ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι, αν όχι σκόπιμη, τουλάχιστον καταχρηστική», καταλήγει το μήνυμα του Υπουργείου.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ