Skip to main content

Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 81η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο, τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 81η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης. Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ στεφάνια κατέθεσαν βουλευτές αλλά και τοπικοί φορείς. «Χρόνια πολλά στην Κρήτη και στην ιστορία της» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος επισήμανε ότι σήμερα «τιμούμε τη μνήμη όλων όσων πάλεψαν, αναχαίτισαν τις δυνάμεις που ήρθαν να κατακτήσουν την Κρήτη και να προχωρήσουν στην επέκτασή τους και κυρίως στην υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτό που παρακολουθούμε να εξελίσσεται σήμερα στην Ουκρανία και με όσα συμβαίνουν σε μια χώρα ειρηνική που προσπαθεί και εκείνη να υπερασπιστεί τα εδάφη της. Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δημοκρατικό λαό, σε όλους όσους παλεύουν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια και την χώρα τους όρθια» συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Στη δήλωση του για την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, είπε ότι κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων. «Σήμερα, 81 χρόνια μετά, στεκόμαστε με τιμή και σεβασμό απέναντι στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο νησί. Τιμούμε όλους τους Κρητικούς αγωνιστές, αλλά και όλους τους συμμάχους, γιατί πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις και αντιστάθηκαν πέρα από το αναμενόμενο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης.