Skip to main content

Ηράκλειο: Εξιτήριο για υπερήλικη 101 ετών με κορωνοϊό - Ήταν πλήρως εμβολιασμένη

Η υπερήλικη ήταν πλήρως εμβολιασμένη και για τον λόγο αυτό, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της κατάφερε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της.

«Όλοι οι εμβολιασμένοι ακόμη και αν χρειαστούν νοσηλεία θα έχουν μια ήπια νόσο», εξήγησε ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση μιας υπερήλικης, η οποία κατάφερε να πάρει εξιτήριο, χάρη στον εμβολιασμό της.

«Την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό. Ωστόσο ήταν πλήρως εμβολιασμένη και για τον λόγο αυτό, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της κατάφερε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της», ανέφερε στον σταθμό Creta.

«Η πλειονότητα των ασθενών που εισέρχονται σε ΜΕΘ είναι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εισήλθαν και δύο ασθενείς με κορωνοϊό, πλήρως εμβολιασμένοι, οι οποίοι όμως είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά, «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε». «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε ανοσία απέναντι στον ιό. Οι όποιες επιπλοκές είναι μέσα στο πλαίσιο μιας θεραπευτικής αγωγής».