Skip to main content

Ηρακλής-Καβάλα 1-0

Οι («πορτοκαλί» χθες) … «κυανόλευκοι» κατόρθωσαν, στο ντεμπούτο του Γιόζεφ Μπουμπένκο, να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Καβάλας και ανάσαναν βαθμολογικά. Χρυσός σκόρερ για το «γηραιό» ο Βίκτορας Γιάκομπ
Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με αρκετές δυνατές μονομαχίες, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο συνδύασε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ηρακλή με νίκη 1-0 επί της Καβάλας, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Γιάκομπ στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται βελτιωμένοι αμυντικά και τους φιλοξενούμενους αγνώριστους σε σχέση με την ομάδα που είχε εκπλήξει άπαντες στον πρώτο γύρο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι περισσότεροι θα περίμεναν ίσως ένα ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής τους. Ωστόσο, η αναμέτρηση κρίθηκε στη δύναμη και το πάθος, στο οποίο ο γηραιός υπερίσχυσε.

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που ήθελαν τους βαθμούς, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, κυνηγώντας τους, ωστόσο, συντηρητικά, χωρίς να δώσουν χώρο η μία στην άλλη. Η δύναμη και οι πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή χαρακτήρισαν τον αγώνα, ο οποίος έμελλε να δώσει στον Ηρακλή τους τρεις βαθμούς της νίκης, προσφέροντάς του παράλληλα μια σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Το γκολ που έκρινε τον τελικό νικητή πέτυχε ο Γιάκομπ με ωραία κεφαλιά στα μισά του πρώτου μέρους, στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη των «πορτοκαλί» στα καρέ του Σαλρς Ιτάνζ. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την ήττα της Λάρισας, έδωσε στον Ηρακλή τη δυνατότητα να ξεκολλήσει από τη ζώνη του υποβιβασμού, μεταφέροντας πλέον το άμεσο πρόβλημα στους βυσσινί.