Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
x

ΙΡΑΝ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών

Δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Τεχεράνη πιθανόν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με ρωσική διαμεσολάβηση εν μέσω της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών διέψευσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεγέντ Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ, οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Ωστόσο, ο Μουσαβί είπε ότι το Ιράν δεν έχει εμπλακεί σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Τεχεράνη θέλει να άρουν πρώτα οι ΗΠΑ τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει μονομερώς στο Ιράν προτού ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετέβη χθες στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι αμερικανο-ιρανικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες τους τελευταίους μήνες, έπειτα από τις επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα πλοία στην περιοχή του Κόλπου. Η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι οργανώνει τις επιθέσεις, κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά το Ιράν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ