Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΙΡΑΝ: ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ο δράστης της επίθεσης έφυγε από το Ιράν μετά την έκρηξη στην Νατάνζ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε σήμερα πως ταυτοποιήθηκε σήμερα ένας άνδρας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη έκρηξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ.

"Ο Ρεζά Καριμί, ο δράστης αυτής της δολιοφθοράς..., έχει ταυτοποιηθεί", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνθρωπος αυτός έφυγε από το Ιράν μετά την έκρηξη στην Νατάνζ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή.

"Οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την σύλληψη και την επιστροφή του στη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη", πρόσθεσε το δίκτυο.

Μετά την επίθεση στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις η Τεχεράνη έθεσε το περασμένο Σάββατο σε λειτουργία νέες, προηγμένης τεχνολογίας συσκευές φυγοκέντρησης στις εγκαταστάσεις της στη Νατάνζ.

Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν στο Ιράν να εμπλουτίζει πιο γρήγορα ουράνιο.

Το Ιράν κατηγόρησε τον περιφερειακό του εχθρό, το Ισραήλ, για την επίθεση στη Νατάνζ και προειδοποίησε ότι θα πάρει εκδίκηση.

Οι ιρανικές αρχές περιέγραψαν το περιστατικό που σημειώθηκε εκεί ενέργεια “ πυρηνικής τρομοκρατίας” και επεσήμαναν ότι η Τεχεράνη επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ενεργήσει εναντίον των δραστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ