Skip to main content

Ιράν: Ξεπέρασαν τις 21.000 οι νεκροί από την πανδημία

Η Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε ότι 2.243 νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ καταγράφηκαν και 119 νέοι θάνατοι.

Ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού στο Ιράν ξεπέρασε σήμερα τις 21.000, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, με τον συνολικό αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 365.606.

Η Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε ότι 2.243 νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ καταγράφηκαν και 119 νέοι θάνατοι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μια άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Καλώ τους πάντες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια», τόνισε η Λαρί.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ιράν έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στη διάρκεια της σιιτικής γιορτής Ασούρα, αργότερα αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω ανόδου των κρουσμάτων του Covid-19.

Παρά τις προειδοποιήσεις, κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, στο βόρειο Ιράν, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ιρανών.