Skip to main content

Ιράν:Γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε διαδήλωση-Το σκληρό βίντεο που δείχνουν ακτιβιστές

Στο βίντεο φαίνεται η γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη στο πάτωμα με βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι. Περιστοιχίζεται από γυναίκες που καλούν σε βοήθεια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο που διακινείται από Ιρανούς ακτιβιστές το οποίο δείχνει μια νεαρή γυναίκα στην περιοχή Μασάντ στο βορειοανατολικό Ιράν να δέχεται μια σφαίρα στο κεφάλι.

Στο βίντεο, φαίνεται η γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη σε πάτωμα με βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι, ενώ περιστοιχίζεται από απελπισμένες γυναίκες που καλούν σε βοήθεια και προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη Μαχσά Αμινί, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη, καθώς φέρεται να παραβίασε τον αυστηρό νόμο που απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ.

Από εκείνη τη στιγμή, έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις και διαμαρτυρίες όχι μόνο στο Ιράν, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με γυναίκες να  εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, κόβοντας τα μαλλιά τους και πετώντας τις μαντήλες τους.

Ωστόσο, η οικογένεια της υποστηρίζει ότι στο σώμα της υπήρχαν σημάδια σκληρού ξυλοδαρμού

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο της 22χρονης, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι.