Skip to main content

Ιρλανδία: Το 80% προτιμά να εργάζεται από το σπίτι

Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας δημοσκόπησης, η οποία έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει την τάση μερίδας του ιρλανδικού πληθυσμού.

Περισσότεροι από το 80% των εργαζομένων στην Ιρλανδία θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα, από το σπίτι τους, όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, όπως διαπιστώνει σημερινή δημοσκόπηση.

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ιρλανδία υποχρεώθηκαν σε τηλεργασία, όταν η χώρα εισήλθε σε καραντίνα τον Μάρτιο και οι συστάσεις της κυβέρνησης παραμένουν να συνεχίσουν να το κάνουν, όπου μπορούν, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να άρει και τους τελευταίους περιορισμούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ, όσοι συμμετείχαν απάντησαν ποιες  θα ήταν οι ιδανικές συνθήκες εργασίας, κατά την γνώμη τους, όταν θα επανέλθει η κανονικότητα, οι περισσότεροι -24%- απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να εργάζονται 2-3 ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι, σύμφωνα με έρευνα της AIB/Amárach Research, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων τον τελευταίο μήνα.

Ένα ακόμη 20% απάντησε ότι θα επιθυμούσε να εργάζεται μια με δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι και τις υπόλοιπες στο γραφείο με το ίδιο ποσοστό να εκφράζει προτίμηση για εργασία 3-4 ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι και 14% να απαντάει ότι θα πήγαινε στο γραφείο μόνο αν ήταν απαραίτητο.