Skip to main content

Ηρωική σκυλίτσα έσωσε τα κουτάβια της από τη φωτιά στον Υμηττό (φωτο)

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στον Υμηττό, η ίδια έδινε τη δική της προκειμένου να σώσει τα κουτάβια της.

Μπορεί στις καταστροφικές πυρκαγιές που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα να μη χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου τέθηκαν σε αυξημένο κίνδυνο, με πολλά από αυτά να χάνουν τελικά τη ζωή τους στις φλόγες, μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποτελούν... προτεραιότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία ηρωική σκυλίτσα που την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στις κεραίες του Υμηττού, η ίδια έδινε τη δική της προκειμένου να προστατεύσει και να κρατήσει ζωντανά τα κουτάβια της.



Η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί στις εγκαταστάσεις όπου η σκυλίτσα είχε αφήσει τα κουτάβια. Όταν οι πυροσβέστες αντιλήφθηκαν την παρουσία της, να στέκει ακίνητη σε μία τρύπα στο δάπεδο της εγκατάστασης, δεν φαντάζονταν την εικόνα που θα αντίκριζαν εντός ολίγων δευτερολέπτων.



Μόλις την πλησίασαν, είδαν τη μητέρα να βγάζει από την τρύπα ένα ένα τα κουτάβια της, τα οποία είχε βάλει εκεί για να τα προστατεύσει.

Οι πυροσβέστες τη βοήθησαν χωρίς δεύτερη σκέψη και μετέφεραν τα κουτάβια σε ασφαλές σημείο. Όταν η σκυλίτσα ήταν σίγουρη πια πως τα μωρά της δεν διέτρεχαν κίνδυνο, αποχώρησε και εκείνη από τα καμένα, με την ηρωική της προσπάθεια να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.