Skip to main content

Καραμανλής: 550 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2020

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν σταδιακά στον ΟΑΣΘ 230 λεωφορεία. Επιθεώρηση Καραμανλή στον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τους τύπους λεωφορείων που θα προστεθούν σταδιακά στον στόλο του ΟΑΣΘ επιθεώρησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, που μετέβη στον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Γιώργο Σκόδρα.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν σταδιακά στον ΟΑΣΘ 230 λεωφορεία, τα 50 που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τον δήμο Λειψίας και τα 180 μεταχειρισμένα που μίσθωσε μετά από διαγωνισμό ο ΟΑΣΘ.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να παραλάβουμε τα πρώτα 18 λεωφορεία που έρχονται για να βοηθήσουν το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης.[...] Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια πόλη που θέλουμε να λέμε πρωτεύουσα των Βαλκανίων.  Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι εμείς παραλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, 212 λεωφορεία. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορούν 550 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όσα δηλαδή χρειάζεται η πόλη για να έχει σοβαρές, αξιόπιστες και ασφαλείς συγκοινωνίες», δήλωσε ο κ. Καραμανλής ευχαριστώντας παράλληλα τον δήμαρχο για τη συμβολή του σε αυτό.

Ο δήμαρχος, από πλευράς του, τόνισε πως σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα μιας δύσκολης προσπάθειας και εξέφρασε την ελπίδα του τα 50 λεωφορεία που προμηθεύτηκε από τον αδελφοποιημένο δήμο της Λειψίας να αποτελέσουν μια ανάσα και ανακούφιση για τις συγκοινωνίες και το επιβατικό κοινό. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε μέρα θα αγωνιζόμαστε ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί, όχι μόνο με αυτές τις προσωρινές -αν θέλετε- λύσεις αλλά  οριστικά ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει τις μεταφορές που αξίζουν και αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή μητρόπολη», τόνισε ο κ. Ζέρβας λέγοντας πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με το υπουργείο όσο και τον ΟΑΣΘ.

«Σε λίγο στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία από ότι έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην πόλη», σημείωσε με τη σειρά του ο κ. Σκόδρας επισημαίνοντας πως τα λεωφορεία θα διοχετευθούν σε όλες τι γραμμές αλλά η προτεραιότητα θα δοθεί στη δυτική Θεσσαλονίκη.