Skip to main content

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη η τουρκική αλυσίδα LC Waikiki

Το πρώτο της κατάστημα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία - Διαθέτει ενδυματολογικές λύσεις για όλη την οικογένεια.

Το ντεμπούτο της στην αγορά της Θεσσαλονίκης κάνει εδώ και λίγες ημέρες η τουρκική αλυσίδα ενδυμάτων, αξεσουάρ και υποδημάτων LC Waikiki.

Η αλυσίδα που προσφέρει προσιτές τιμές είχε βάλει τους τελευταίους μήνες, όπως πρώτη είχε γράψει η Voria.gr, στο στόχαστρο της τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητούσε και το ανθρώπινο δυναμικό που θα στελέχωνε το κατάστημα της.  

Η τουρκική αλυσίδα, που διαθέτει 920 καταστήματα σε 45 χώρες, άνοιξε τις πύλες του πρώτου της καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία και συστήνεται στο καταναλωτικό κοινό της πόλης μέσα από μία μεγάλη ενδυματολογική γκάμα προϊόντων.

Το κατάστημα εκτείνεται σε έναν επίπεδο, 650 τ.μ., και οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ενδύματα και αξεσουάρ για μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες.

Η LC Waikiki ξεκίνησε την έλευσή της στην Ελλάδα από την Ξάνθη, όπου άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2018, στο εμπορικό κέντρο, Flamingo. Δεύτερος σταθμός της είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομα ακολουθεί και η Πάτρα, καθώς πρόκειται να ανοίξει κατάστημα στο Patra Mall.



Αξίζει να σημειωθεί πως η αλυσίδα ένδυσης προκρίνει ως καλύτερη λύση την εύρεση καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα, που δεν βρίσκονται στον εμπορικό ιστό της πόλης, γεγονός που καταδεικνύεται και από τις επιλογές της.

Σημειώνεται πως η LC Waikiki, αναζητά διευθυντή και το κατάστημα που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στην Κόρινθο.

Ποια είναι η LC Waikiki

Η Waikiki θεωρείται η πιο επιτυχημένη μάρκα ρούχων της Τουρκίας και η επιτυχία της εστιάζεται στο γεγονός ότι απευθύνεται τόσο στους συντηρητικούς μουσουλμάνους, όσο και στους φιλελεύθερους αγοραστές, ενδεικτικό αυτού, άλλωστε, είναι και η μεγάλη της, ταχεία, επέκταση της σε άλλες χώρες. Μότο της εταιρείας είναι «Ο καθένας αξίζει να ντύνεται καλά». Το 2017 ενέταξε στην γκάμα των προϊόντων της και είδη σπιτιού.



Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1988, πήρε το όνομα της από δημοφιλή παραλία στη Χαβάη και απογειώθηκε όταν το 1997 αγοράστηκε από Τούρκους επιχειρηματίες. Πλέον λειτουργεί υπό την ομπρέλα της LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş και με γοργούς ρυθμούς «συνθλίβει» τους τοπικούς και ξένους ανταγωνιστές στην αγορά της Τουρκίας ενώ απασχολεί 42.000 εργαζόμενους.

Διαθέτει σχεδόν τέσσερις φορές το μερίδιο του πλησιέστερου ανταγωνιστή της. Το 80% των καταναλωτών της χώρας έχουν επισκεφθεί τα καταστήματά της, ένα ποσοστό που προσεγγίζει εκείνο των καταστημάτων της Wal-Mart στις ΗΠΑ. Μετά την επιτυχία της στην Τουρκία, η Waikiki το 2009 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρουμανία. Σήμερα διαθέτει καταστήματα μεταξύ άλλων σε Ρωσία, Πολωνία, Βουλγαρία, Λευκορωσία,Σερβία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδικη Αραβια, Μαλαισία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Ιράν,  Ιράκ, Ινδονησία κ.α.

Στόχος της διοίκησης της LC Waikiki είναι το 2023 να συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πιο επιτυχημένων brands έτοιμων ενδυμάτων στην Ευρώπη.