Skip to main content

Ήρθε το Facebook των μεσιτών made in... Thessaloniki

Τι δυνατότητες προσφέρει στους μεσίτες το RealStatus Network και ποτέ αναμένεται να βγει στον αέρα - «Ο μεσίτης χρειάζεται νέα εργαλεία».

H ανάγκη μετασχηματισμού, ενίσχυσης του επαγγέλματος των μεσιτών, αλλά και η ... απαίτηση των ανθρώπων της αγοράς ακινήτων για είσοδο τους σε νεωτερισμούς αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία του «Facebook» του κλάδου που σχεδιάστηκε από την iarts.

Το RealStatus Network που παρουσιάστηκε στο 4ο συνέδριο Real Status, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr, αποτελεί μια πλατφόρμα συνεργασιών αποκλειστικά για επαγγελματίες μεσίτες και είναι η εξέλιξη του υπάρχοντος προγράμματος Real Status. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το facebook, που θα βγει στον αέρα στα τέλη Νοεμβρίου, το οποίο επικοινωνεί με το μεσιτικό πρόγραμμα και παρέχει δυνατότητες networking και συνεργασιών με το δίκτυο 'φίλων' που θα δημιουργηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υπάρχον μεσιτικό πρόγραμμα Real Status, το οποίο χρησιμοποιούν 450 μεσίτες από Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο που έχουν στη διάθεση του οι άνθρωποι της κτηματαγοράς προκειμένου να κάνει τη δουλειά τους αποδοτικότερη και ευκολότερη.

Η επόμενη ημέρα και η δημιουργία του «Facebook» των μεσιτών ήταν απαίτηση των πελατών μας τόνισε στη Voria.gr, ο Ηλίας Χείτας, CEO της iarts, που υλοποίησε το καινοτόμο εργαλείο.

Το συγκεκριμένο εργαλείο απευθύνεται σε όλους τους πιστοποιημένους μεσίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ και όχι μόνον σε όσους κάνουν χρήση του υπάρχοντος προγράμματος Real Status.

Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργατικότητας μεταξύ των μεσιτών αλλά και η περεταίρω πληροφόρηση τους. Για παράδειγμα θα υπάρχουν αναρτημένες οι τιμές του τμ ανά περιοχή, ή τι ζητήσεις εμφανίζει κάθε περιοχή.

Σημειώνεται πως σήμερα μέσω του υπάρχοντος προγράμματος προκύπτουν τουλάχιστον 30% απτά αποτελέσματα συνεργασιών.

«Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των συνεργασιών και με το νέο εργαλείο εκτιμάται πως θα αυξηθεί η συνεργατικότητα. Επίσης στοχεύουμε στην επόμενη πενταετία να έχουμε απήχηση όχι μόνο στους Έλληνες μεσίτες, αλλά και στους Ευρωπαίους» ανέφερε ο κ. Χείτας επισημαίνοντας πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανούς και Βούλγαρους επιχειρηματίες προκειμένου να αναπτύξουν μέσω franchising στις χώρες τους.

Οι χρήστες του προγράμματος Real Status δεν θα χρειαστεί να κάνουν εγγραφή στο Facebook των μεσιτών ενώ η μηνιαία συνδρομή θα είναι μικρότερη έναντι αυτών που θα χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά το εν λόγω εργαλείο.

Οι μεσίτες πρέπει να μετασχηματιστούν

Στην επιτακτική ανάγκη ο Έλληνας μεσίτης να εκσυγχρονιστεί και να γίνει χρήστης της τεχνολογίας αναφέρθηκαν κατά τους χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών Λευτέρης Ποταμιάνος, αλλά και ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, μεσίτης, συνιδρυτής της Parthenon Real Estate, πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας Κώστας Γεωργάκος.

«Ο μεσίτης οφείλει να αλλάξει, να μετασχηματιστεί, χρειάζεται νέα εργαλεία. Όποιος δεν προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις και στις νέες ανάγκες δεν θα αντέξει στο χώρο μας» ανέφερε ο κ. Γεωργάκος υπογραμμίζοντας πως ο μεσίτης πρέπει να είναι εκπαιδευμένος και να παρέχει σωστές και ουσιαστικές πληροφορίες στον πελάτη.

«Ακόμη και οι υποδείξεις ακινήτων στο μέλλον δεν αποκλείεται να γίνονται μέσω εργαλείων που προσφέρει η τεχνολογία, η οποία είναι απαραίτητη , διαφορετικά οι επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό» ανέφερε ο κ. Ποταμιάνος, ο οποίος έκανε γνωστό πως ο Συλλογος Μεσιτών Αθήνας δημιουργεί το Ινστιτούτο Στατιστικής και Έρευνας Ακινήτων, το οποίο θα καταγράφει μέσω ερευνών τα ποιοτικά δεδομένα της αγοράς ακινήτων.