Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΙΣΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να καταγγέλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε γιατρό που χρηματίζεται.

Να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού, καλεί τους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα δύο περιστατικά ιατρών του ΕΣΥ που συνελήφθησαν για φακελάκι.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι γιατροί με μειωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια παρέχουν τις υπηρεσίες, με αυταπάρνηση στον πολίτη αυτής της χώρας, παραμένοντας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προσηλωμένοι στο καθήκον τους.

«Ωστόσο ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του, απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού», τονίζει ο Σύλλογος και συνεχίζει:

«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του πολύ δε περισσότερο τις παράνομες αμοιβές-φακελάκια.

«Υπερασπιζόμαστε τα μέλη μας που στέκονται ακλόνητα ενάντια στο χρηματισμό και τη διαπλοκή. Καλούμε την πολιτεία να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας για τη πλειοψηφία των ιατρών που στηρίζουν με αυταπάρνηση το ΕΣΥ», καταλήγει ο ΙΣΑ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ