Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019
x

ΙΣΑ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ

Ο ΙΣΑ ζητεί από το υπουργείο Υγείας τη λήψη μέτρων κατά της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών που έχει καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

«Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών, που έχει οδηγήσει σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τη χθεσινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Ο ΙΣΑ ζητεί από το υπουργείο Υγείας τη λήψη μέτρων κατά της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών που έχει καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τη διασφάλιση ότι κανένα φάρμακο δεν θα χορηγείται χωρίς συνταγή γιατρού, επισημαίνοντας ότι στις συνεχείς εκκλήσεις του για το ίδιο θέμα από το 2011 δεν έχει εισακουστεί. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, έχει κάνει και αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σημειώνει ότι η κατάχρηση των αντιβιοτικών εντείνεται τους χειμερινούς μήνες που έχουν έξαρση οι ιώσεις και οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι κυριότερες αιτίες, για τις οποίες οι Έλληνες καταναλώνουν αντιβιοτικά είναι το συνάχι, ο βήχας και ο πονόλαιμος που προκαλούνται από ιώσεις, στις οποίες δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ