Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΙΣΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΑΝΘΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητεί από τον Ανδρέα Ξανθό να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή «άμεσα, άλλως θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωσή της».

Εκτάκτως συνεδρίασε την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ο υπουργός Υγείας, «αντί να προχωρήσει στην έκδοση της απόλυτα καταδικαστέας απόφασής του για κατάργηση του νεοεκλεγέντος δ.σ. του ΠΙΣ, της ΕΕ και του ΑΠΣΙ, μιας απόφασης πρωτοφανούς, όφειλε να διαφωνήσει με τη διατυπωθείσα στους "θεσμούς" κυβερνητική πρόθεση περαιτέρω μείωσης των ήδη ανεπαρκών κονδυλίων για την Υγεία και την Παιδεία. Μόνο έτσι θα πρόσφερε υπηρεσία στον τομέα ευθύνης του και όχι με την αντιδημοκρατική παρέμβασή του στον ΠΙΣ».

Με «ιδιαίτερα αυξημένη και διαπαραταξιακή πλειοψηφία», το δ.σ. του ΙΣΑ έκρινε ότι η υπουργική αυτή απόφαση είναι «εξόχως αόριστη, τυπολατρική, αντιδημοκρατική, αλλά και εν τέλει παράνομη. Δημιουργεί πολλά προβλήματα με απρόβλεπτες διαστάσεις στον ιατρικό κόσμο και είναι εντελώς άδικη και ετεροβαρής, αφού τα μόνα πράγματα που επικαλείται ο κ. Υπουργός είναι: (α) ότι του εστάλησαν από τον ΠΙΣ τα φωτοαντίγραφα των εκλογικών εγγράφων αντί των πρωτοτύπων, (β) ότι οι σταυροί προτίμησης υποψηφίου για το δ.σ. του ΠΙΣ, σε επανακαταμέτρηση από τη νόμιμη Εφορευτική Επιτροπή, ευρέθησαν λιγότεροι κατά περίπου 20, χωρίς μάλιστα η νέα αυτή καταμέτρηση των σταυρών να αλλάζει ούτε και την ονομαστική σύνθεση του νέου δ.σ. του ΠΙΣ.

Το αρχικό αυτό λάθος της Εφορευτικής Επιτροπής, ανεξάρτητα αν έγινε από πραγματικό λάθος ή επίτηδες, το αποκατέστησε η ίδια η Εφορευτική Επιτροπή. Εμείς σε κάθε περίπτωση καυτηριάζουμε ακόμα και την όποια απροσεξία της, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τον υπουργό να προσπαθεί να αλλοιώσει τη βούληση του εκλογικού σώματος» υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον Ανδρέα Ξανθό να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή «άμεσα, άλλως θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωσή της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ