Skip to main content

Εισαγγελέας για μεγάλη ρύπανση πίσω από τις φυλακές των Διαβατών

Προκαταρκτική έρευνα για τεράστιες ποσότητες μπάζων και σκουπιδιών στον δρόμο πίσω από τις φυλακές των Διαβατών, στη δυτική Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών μετά από ανώνυμη καταγγελία για ρύπανση στον δρόμο πίσω από τις φυλακές των Διαβατών, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, Ρομά οι οποίοι διαμένουν στον οικισμό Αγία Σοφία κοντά στον δρόμο προς τις φυλακές, που αποτελείται από πολλές βιομηχανίες και εργαστήρια, ως χωματερή, πετώντας εκεί τεράστιες ποσότητες μπάζων και σκουπιδιών. Ακόμα, όπως σημειώνεται στην ίδια καταγγελία, εκτός από τη ρύπανση δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων και φορτηγών.

Η προκαταρκτική, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, έχει ως σημείο αναφοράς τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον δήμο Δέλτα, στον οποίο ανήκει το δημοτικό διαμέρισμα Διαβατών, για να αποτραπεί η τρανταχτή υποβάθμιση της περιοχής. Η εισαγγελέας ζητά παράλληλα την ανακάλυψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.