Skip to main content

Εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων αστυνομικών από αναρχικούς

Η εισαγγελία ζητεί έρευνα για να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν αδικήματα όπως η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Κατ' επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων 21 αστυνομικών -στην πλειονότητά τους εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τη Θεσσαλονίκη- μέσω ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί ανάρτησαν ονόματα και διευθύνσεις αστυνομικών

Η Εισαγγελία, με εγγραφή παραγγελία προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, ζητεί να διενεργηθεί έρευνα για να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της απειλής κ.ά. Για την υπόθεση υποβλήθηκε και έγκληση στην Εισαγγελία.

Η ανακοίνωση, στην οποία δημοσιοποιούνται ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις αστυνομικών, υπογράφεται από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Για «άδικη στοχοποίηση του αστυνομικού προσωπικού», έκανε -μεταξύ άλλων- λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ παράλληλα ζητά να κλείσει η ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύτηκε καθώς όπως τονίζει «εδώ και χρόνια, ο συγκεκριμένος ιστότοπος εκφράζει ακραίες αντιδημοκρατικές απόψεις, υποκινεί, οργανώνει πράξεις βίας και λειτουργεί σαν ορμητήριο για παραβατικές ενέργειες κατά δημόσιων λειτουργών».

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Οργή αστυνομικών για τη δημοσιοποίηση στοιχείων συναδέλφων τους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ