Skip to main content

Εισαγγελέας για την κατάσταση στο ρέμα Δενδροποτάμου

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την αρμόδια εισαγγελέα για θέματα περιβάλλοντος για την κατάσταση στο ρέμα Δενδροποτάμου

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ρέμα Δενδροποτάμου, μετά τη σχετική επιστολή του Λάζαρου Κυρίζογλου προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας στην εισαγγελέα Αργυρή Βαλούση, αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος.

Η κα. Βαλούση θα ζητήσει από τον Τμήμα Προστασία Περιβάλλοντος της Δ/σης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί παραβάσεις, εάν υπάρχουν παραλείψεις που έχουν σχέση με την πρόκληση φθορών σε στηθαία, σε αγωγούς υδάτων, εάν υπάρχουν συνθήκες περιβαλλοντικής υποβάθμισης με επιπτώσεις στον άνθρωπο και τη βιοποικιλότητα ή εάν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ανασφάλειας για την ακεραιότητα και τη ζωή ανθρώπων από ελλιπή καθαρισμό ρεμάτων, χειμάρρων ή από πλημμελή διαχείρισηή τους.

Θα ζητήσει, ακόμη, να γίνει αυτοψία στους χώρους, να ληφθεί κατάθεση από τον κ. Κυρίζογλου, αλλά και να διευκρινιστεί αν έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές επισημάνσεις για τους περίοικους, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος.