Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για την πλημμυρισμένη Θεσσαλονίκη

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής θα αναλάβει να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια, ενώ θα εξεταστούν οι αρμόδιοι

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι πλημμύρες από τη χθεσινή νεροποντή που έπληξε τη Θεσσαλονίκη και οι καταστροφικές εικόνες που τη συνόδευσαν.

Διαβάστε σχετικά:

- Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν καταστήματα στην παραλιακή - Βγάζουν με κουβάδες τα νερά (videos)

- Θεσσαλονίκη-Απίστευτες εικόνες: Αυτοκίνητο βυθίστηκε στην πλημμυρισμένη Αγίων Πάντων (vid)

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια.

Αφορμή για την παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα που επικεντρώνονταν στα πλημμυρισμένα φρεάτια και τις υδρορροές καθώς και την υπόγεια διάβαση στην εσωτερική περιφερειακή που υπερχείλισε.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και αφορά σε κάθε υπεύθυνο, ενώ στο πλαίσιό της θα εξεταστούν φορείς που είναι αρμόδιοι για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων και των υδρορροών.

Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή θεομηνία μπλόκαρε κυριολεκτικά το κέντρο αλλά και περιοχές προς τα δυτικά, με δρόμους να μετατρέπονται σε χειμάρρους. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν ενώ οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον όγκο του νερού.