Skip to main content

Εισαγγελέας για τις επικίνδυνες βόλτες στο Αλλατίνη μετά το δημοσίευμα της Voria

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες και τα βίντεο με τις επικίνδυνες επισκέψεις νέων στην ταράτσα του αφύλακτου εργοστασίου της Αλλατίνη, που έφερε στη δημοσιότητα η Voria.gr.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία θα διεξαχθεί από την αστυνομία, αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων αν τηρούνται τα μέτρα και αν υπάρχει επαρκής φύλαξη.

Σημειώνεται δε ότι τον Νοέμβριο του 2015, μια μαθήτρια βρήκε τραγικό θάνατο όταν υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από πτώση από τον τέταρτο στον τρίτο όροφο του κτηρίου.

Τόσο η Εισαγγελία όσο και ο δήμος είχαν κινητοποιηθεί ώστε οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του κτηρίου.

Η νέα παρέμβαση της Εισαγγελίας ήρθε μετά τις εικόνες νέων να συγκεντρώνονται στο εργοστάσιο και όπως φαίνεται δεν λογαριάζουν τους κινδύνους, ενώ αναμένεται να ερευνηθεί με ποιον τρόπο μπαίνουν στους χώρους του ερειπωμένου βιομηχανικού συγκροτήματος.