Skip to main content

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί εμπορίου βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Στόχος της έρευνας της Εισαγγελίας είναι να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας στη Θεσσαλονίκη.

Φως στην υπόθεση δολοφονίας δύο γυναικών και το φερόμενο εμπόριο βρεφών που συνδέεται με αυτές και έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες τόσο την Αλβανία όσο και την Ελλάδα, αναμένεται να ρίξει η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο δολοφόνος των δύο αδελφών από την Αλβανία φέρεται να τις εξέδιδε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις άφηνε έγκυες και πουλούσε τα βρέφη. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκότωσε τις δύο γυναίκες με καλάσνικοφ, μπροστά στα έντρομα μάτια του γιού της μίας.

Στόχος της έρευνας είναι να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντιεισαγγελέας θα ζητήσει από το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να γίνει η προκαταρκτική σε στάδια.

Το πρώτο είναι να εξεταστεί αν έχουν γίνει υιοθεσίες, στις οποίες εμπλέκονται τα ονόματα των δύο γυναικών που δολοφονήθηκαν στα Τίρανα.

Το δεύτερο είναι να γίνει η δικαστική συνδρομή προκειμένου να συγκεντρωθούν και να αποσταλλούν στη Θεσααλονίκη από την Αλβανία οι καταθέσεις για να εξεταστούν ποια ονόματα εμπλέκονται.

Επίκεντρο των ερευνών αυτών θα είναι το όνομα που έχει αναφερθεί στην Αλβανία για εμπλοκή σε υιοθεσίες ενός Έλληνα δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη για τον οποίο αναφέρθηκε μάλιστα ότι δεν είναι στη ζωή.