Skip to main content

Εισαγγελέας καταγγέλει παρεμβάσεις στο έργο της από Παπαγγελόπουλο

Η εισαγγελέας Εφετών καταγγέλει παρεμβάσεις στο έργο της και απειλές για την υπόθεση Βγενόπουλου. Τι απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο της και απειλές προκειμένου να παραιτηθεί από την έρευνα για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και να παραδώσει το φάκελο της Δικογραφίας.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής στην αναφορά - καταγγελία, η οποία έχει υποβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εμπλέκεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στην αναφορά της η εισαγγελέας περιγράφει συνάντησή της, με πρωτοβουλία της, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, όπου τής ζητήθηκε πιεστικά να επιστρέψει τη δικογραφια.

Αναφέρεται και σε δυο τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του κ. Παπαγγελόπουλου, όπου διατυπώθηκαν εκ μέρους του απειλές και ειπώθηκαν εκφράσεις για τον εκφοβισμό της.

Η εισαγγελέας κλείνει την αναφορά της τονίζοντας ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα περιγράφει.

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου

"Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της.

Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψης της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη.

Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του".