Skip to main content

Σε δίκη για μετακινήσεις προσωπικού το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΤΕΙ-Θ

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για παράνομες μετακινήσεις προσωπικού, προκειμένου η νέα Πρυτανική Αρχή να «ελέγχει καίρια τμημάτων του ΑΤΕΙ-Θ».

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν ο πρύτανης Παναγιώτης Τζιώνας και τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου καλούνται να απολογηθούν για παράνομες μετακινήσεις προσωπικού, μεταξύ των οποίων και του Προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικού Προσωπικού και Ειδικού Τεχνολογικού Εργαστηριακού Προσωπικού, οι οποίες έγιναν, βάσει των καταγγελιών προκειμένου «η νέα Πρυτανική Αρχή να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο καίριων τμημάτων του ΑΤΕΙ-Θ».

Πρύτανης ΑΤΕΙ-Θ: «Τα πάντα είναι απόλυτα σύννομα - Δεν υποκρύπτει τίποτα»

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Τζιώνας κάνει λόγο για ένα υπηρεσιακό θέμα, το οποίο «δεν υποκρύπτει τίποτα και θα λυθεί εύκολα».

«Πρόκειται για υπηρεσιακές μετακινήσεις, οι οποίες γίνονται για την ικανοποίηση των υπηρεσιακών αναγκών. Το Πρυτανικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Έγιναν κάποιες καταγγελίες. Είναι υπηρεσιακό θέμα, θα λυθεί εύκολα. Δεν υποκρύπτει τίποτα» υποστηρίζει ο πρύτανης του ΑΤΕΙ-Θ.

«Πάντως δεν αφορά το πρόσωπό μου, αλλά το Πρυτανικό Συμβούλιο. Εάν έγιναν κάποιες τέτοιες μετακινήσεις, θα το δούμε και θα αντιμετωπιστούν. Αυτό που ξέρω από την Υπηρεσία είναι ότι τα πάντα είναι απόλυτα σύννομα» κατέληξε.