Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες φοιτητριών ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση

Το αδίκημα που ερευνάται μετά τις καταγγελίες των φοιτητριών του ΑΠΘ είναι αυτό του βιασμού και όποιας άλλης πράξης προκύψει.

Εισαγγελική έρευνα μετά το μπαράζ καταγγελιών από πρώην φοιτήτριες του ΑΠΘ περί σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητές τους παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βιασμού αλλά και όποιας άλλης πράξης προκύψει.

Σημειώνεται ότι μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ολοένα και περισσότερες γυναίκες έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν για τις τραυματικές τους εμπειρίες. Μεταξύ των γυναικών αυτών είναι και πρώην φοιτήτριες/απόφοιτες του ΑΠΘ που κατήγγειλαν αντίστοιχα περιστατικά σε κλειστές oμάδες στο Facebook.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν καθηγητές του Γεωλογικού και της Φιλοσοφικής, που ωστόσο έχουν συνταξιοδοτηθεί. Στο πλαίσιο της εξέτασης αναμένεται να κληθούν για κατάθεση οι πρώην φοιτήτριες.

Mάλιστα τη Δευτέρα, ο ίδιος ο Πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις.