Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για καταστροφή του οδοστρώματος από φορτηγά

Η Εισαγγελία ενήργησε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι στον περιφερειακό, στο ύψος του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, γίνεται ρίψη ποσοτήτων λάσπης.

Ευθύνονται φορτηγά που χρησιμοποιούνται στις εργασίες του Μετρό για τις καταστροφές στο οδόστρωμα της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης;

Σ' αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει η Τροχαία Θεσσαλονίκης, διενεργώντας αυτεπάγγελτη προανάκριση ύστερα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρου Τσόγκα.

Ο τελευταίος έγινε δέκτης προφορικών καταγγελιών από πολίτες ότι στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του νοσοκομείου Άγιος Παύλος στο ρεύμα προς ανατολικά, γίνεται διέλευση φορτηγών οχημάτων, που πιθανολογείται ότι προέρχονται από εργοτάξιο του Μετρό και από αυτά γίνεται ρίψη ποσοτήτων λάσπης στο οδόστρωμα.

«Έτσι προκαλούνται συνθήκες ανωμαλίας στο οδόστρωμα με κίνδυνο ατυχημάτων από απρόβλεπτη ολισθηρότητα. Επίσης, και στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, που καταλήγει στο κτήριο της Cedefop της Ε.Ε υπάρχουν κακοτεχνίες στο οδόστρωμα μετά από την εκτέλεση έργων με κίνδυνο ατυχημάτων κυρίως για τους οδηγούς δικύκλων τις νυκτερινές ώρες», αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία.