Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για την οικονομική διαχείριση στη Unicef

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε η επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Σοφία Τζιτζίκου, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της Unicef.

Εισαγγελέας μπαίνει αμέσως στην Unicef Hellas προκειμένου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελλόμενες οικονομικές ατασθαλίες οι οποίες οδήγησαν σε πάγωμα της λειτουργίας του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με το capital.gr, αφορμή για την έρευνα στάθηκε η επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Σοφία Τζιτζίκου, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της Unicef στη χώρα μας, η οποία μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της ζήτησε να γίνει έλεγχος των οικονομικών του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης σε βάθος 15ετίας. Πρώτη μάρτυρας αναμένεται μάλιστα να κληθεί αμέσως η κα Τζιτζίκου προκειμένου να αναδείξει τις ατασθαλίες που φέρονται να χρήζουν και ποινικής διερεύνησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν εντοπίστηκαν υπέρογκοι μισθοί, προσλήψεις συγγενών και φίλων και κακοδιαχείριση. Μάλιστα η ίδια η κα Τζιτζίκου με  δηλώσεις της ανέφερε πως "την έρευνα την διέταξα εγώ μετά τις υποψίες που μου δημιουργήθηκαν από τη μισθολογική κατάσταση για τα έτη 2013, 2014 και 2015. Με βάση αυτό η Ελβετία προχώρησε σε έλεγχο σε βάθος 15ετίας. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα της κρίσης να αμείβονται διευθυντές στη UNICEF με 7.000 ευρώ, την ώρα μάλιστα που εργαζόμαστε τόσοι εθελοντικά και βασιζόμαστε στο ένα ευρώ των συνδρομητών μας. Εγώ είμαι συνταξιούχος φαρμακοποιός και παίρνω 1.400 ευρώ σύνταξη. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία" είπε η κα Τζιτζίκου.